Ardeiul Jalapeno este un adevarat elixir pentru pastrarea si mentinerea sanatatii organismului, ca urmare a continutului de:

  •  Vitaminele C (in cantitati importante), A , B complex, K
  •  O mare cantitate de minerale (potasiu, mangan, fier si magneziu)
  •  Capsaicin, un alcaloid care are proprietati anti-bacteriale, anti-carcinogenice, analgezice si antidiabetice. Capsaicinul ii da caracterul puternic condimentat si patrunzator si are aceleasi proprietati ca papaverina, chinina, cafeina si stricnina.

Ardeiul Jalapeno poate fi consumat, ca atare de catre cei ce iubesc alimentele picante sau introdus in compozitia sucurilor produse prin presare la rece si de catre persoanele pentru care gustul lui iute nu este agreat. Astfel, asemenea ghimbirului, el va da sucurilor un gust usor picant si energizant, iar organismul nostru va prelua vitaminele, mineralele si mai ales alcaloidul capsaicin care aduc urmatorele beneficii:

  •  Intareste imunitatea organismului
  •  Mentine sanatatea vaselor de sange
  •  Previne obezitatea prin reducerea nivelului LDL de colesterol
  •  Combate stresul prevenind atacul cerebral
  •  Echilibreaza tensiunea arteriala si presiunea sangelui
  •  Ajuta functionarea corecta a tiroidei
  • Reduce producerea diabetului
  •  Previne infarctul miocardic
  •  Creste rezistenta la bolile infectioase
  •  Opreste producerea celulelor cancerigene (cancerul de prostata, de colon, de col uterin, cancerul pancreatic si cel pulmonar)
  •  Alunga producerea cataractei
  •  Reduce riscul arterosclerozei si artritei
  •  Pastreaza vigoarea si tineretea prin mentinerea sanatatii pielii si a oaselor.

Nici o zi fara suc prin presare la rece .

Ardeiul, fie el iute, gras, gogosar, capia, este considerat „elixirul tineretii” si ar trebui sa nu lipseasca din dieta noastra zilnica. Iti recomandam o reteta de suc preparat prin presare la rece cu ajutorul storcatorului Balance Life Ulisse.

  • 2 ardei grasi
  • 1/2 ardei jalapeno
  • 1 morcov
  • 2 – 3 mere verzi
  • 100 – 200 gr. spanac
  • 3 – 4 frunze de menta.

Si cum gusturile nu se discuta, adaugati sau reduceti cantitatea fiecarui ingredient in functie de placerea fiecaruia. Important este sa consumam sucul proaspat, obtinut prin presarea la rece, dimineata, cu circa 30 de minute inainte de a manca, pentru a asigura organismului un important aport de vitamine, minerale si nutrientii.