Stevia romaneasca este o planta cu frunza lunga, dreapta, de un verde placut si creste pe soluri cu continut bogat in ingrasaminte naturale, in jurul stanelor, pe pasuni si in gradinile necultivate. Din cele mai vechi timpuri, traitorii satelor noastre au folosit-o in alimentatie deoarece stevia  este una dintre plantele ce apar primavara devreme, are un gust dulce-acrisor, detoxifiaza si imbogateste organismul prin:

  • vitamine: A, C, E, K
  • minerale: potasiu, zinc, calciu,  fier, magneziu,  fosfor
  • proteine, substante organice alcatuite din carbon, oxigen, hidrogen, azot, sulf si care ajuta la insanatosirea celulelor
  • antrachinona, substanta organica alcatuita din granule galbui ce ajuta organismul sa-si recapete „culoarea sanatatii”.

Stevia poate fi consumata cruda, sub forma de salata sau gatita sau  sub forma de suc in combinatii cu alte fructe sau legume.

Consumata in sucuri obtinute prin presare la rece, cu storcatorul Balance Life, stevia romaneasca ofera organismului, intr-o perioada scurta de timp, toate calitatile sale curative: 

  • stimuleaza si fortifica sistemul imunitar
  • previne astenia de primavara
  • detoxifica organismul
  • combate obezitatea
  • previne diabetul (il tine sub control) prin reglarea nivelului de zahar in sange
  • revigoreaza si intinereste
  • lupta impotriva anemiei
  • intareste sistemul antibacterian tinand la distanta pneumonia si tuberculoza
  • impiedica aparitia afectiunilor  dentare si gingivale
  • ajuta la o buna functionare a bilei
  • stimuleaza energia mentala si fizica.

Stevia  are multe beneficii,  dar nu se recomanda mamicilor  care alapteaza, din cauza continutului de antrachinonici care ajung in sange si in lapte si pot cauza diaree sugarului.

Suc detoxifiant cu stevie obtinut cu storcatorul Balance Life 

Pentru 250 ml de suc se folosesc:

  • 8 – 10 frunze de stevie
  • 1 morcov potrivit ca marime
  • 1 mar
  • 1 – 2 cm radacina de ghimbir.

Mod de preparare:

  • se spala toate ingredientele
  • frunzele de stevie se taie la dimensiunea de 2 -3 cm
  • marul se taie in 4 -5 bucati, sa patrunda in storcator
  • morcovul poate sa ramana intreg
  • in storcator se introduc in odinea urmatoare: marul, frunzele de spanac, ghimbirul si, in final,  morcovul.

Sucul obtinut are un gust placut, dulce – acrisor, usor condimentat de la ghimbir, dar racoros, revigorant si hranitor.

O cura de 7 -21 de zile cu un astfel de suc, baut dimineata, cu o jumatate de ora inante de masa, te ajuta sa preintampini astenia de primavara, sa fii mai puternic impotriva afectiunilor si sa ai o silueta de invidiat.