Beneficiile Caiselor

Caisele sunt fructele galben portocaliu, unele zemoase, altele malaiete, dar dulci, gustoase, parfumate si cu importante calitati pentru mentinerea sanatatii organismului datorita continutului lor de:

  • Vitamine: A, C, B6,
  • Betacaroten
  • Acid pantotenic (vitamina B5)
  • Colina – amina (compus organic) care face parte din complexul vitaminei B
  • Tiamina (vitamina B1)
  • Acid folic  ( formă a vitaminei B9, cu rol extrem de important în formarea celulelor, in special a celor roşii)
  • Licopen – compus fitochimic
  • Minerale: potasiu, fosfor, calciu, fier, magneziu,zinc, seleniu, mangan, cupru,

Samburele caisei are forma inimii. Si nu intamplator! Caisele sunt fructele care, la inceputul verii, aduc cele mai multe beneficii in protejarea si mentinerea sanatatii inimii. Ele pot fi consumate ca atare, in stare naturala, in compoturi, in preparate de cofetarie si patiserie, dulceata si altele.

Beneficiile sucului de caise prin presare la rece

Sucul din caise preparat prin presare la rece cu storcatorul Balace Life Ulysses pastreaza 95% din proprietatile fructului si ofera organismului  urmatoarele beneficii:

  • Intareste sistemul imunitar
  • Protejeaza si pastreaza sanatatea inimii
  • Scade nivelul colesterolului rau din sange
  • Pastreaza si imbunatateste vederea
  • Alunga formarea cataractei
  • Regenereaza tesuturile si celulele corpului
  • Combate astenia si starile depresive
  • Detoxifica organismul (elimina toxinele)
  • Trateaza insomnia
  • Asigura o stare buna a memoriei
  • Lupta impotriva infectiilor
  • Pastreaza frumusetea si tineretea pielii
  • Previne instalarea cancerului de prostata, ovarian, de pancreas si altele
  • Intretine sanatatea mucoasei bucale
  • Ajuta la mentinerea greutatii
  • Combate anemia

Prepararea sucului de caise:

  • Se spala caisele;
  • Se scot samburii;
  • Se porneste storcatorul Balance Life Ulysses;
  • Se introduc in storcator

Sucul de caise preparat prin presare la rece cu storcatorul Balance Life Ulysses este consistent, are culoarea fructului, galben – portocaliu si gust foarte placut, dulce, parfumat si suav. Se bea proaspat, dimineata, cu cel putin o jumatate de ora inainte de micul dejun, deoarece el constituie o adevarata sursa de energie pentru toata ziua.

Pentru ca sucul sa aibe o consistenta mai mica, sa fie mai fluid, la finalul procesului de stoarcere se poate adauga 100 – 200 ml de apa, proprietatile lui ramanand aceleasi.

Sucul de caise este recomandat in mod special viitoarelor mamici, femeilor insarcinate, dar si acelora care utilizeaza anticonceptionale.

Sucul de caise poate fi consumat, in functie de gusturi, si in combinatie cu suc de mere, de piersici sau alte fructe, iar pentru a fi mai acrisor i se poate adauga zama de lamaie sau lime.

Atentie

Sucul de caise nu este recomandat persoanelor care sufera de diabet zaharat.