Capsuna este unul dintre putinele fructe ce are semintele in exterior, este foarte gustoasa, hranitoare si contribue la mentinerea sanatatii organismului prin continutul de:

• Vitamine: A, B1 ,B2, B6, C, E, PP, K

• Minerale: sodiu, potasiu, mangan, cupru, fier, calciu, fosfor, sulf, siliciu

• Acid cumaric – acid organic antidermatitic, antipsoriazic si are efect anticancerigen in special in cancerul hepatic;

• Acid clorogenic – reduce procesul imbatranirii premature, previne si trateaza eficient diabetul, impiedica dezvoltarea a numeroase forme de cancer;

• Acid folic – o formă a vitaminei B9, are un rol extrem de important în formarea celulelor, in special a celor roşii;

• Antocianidine – favorizeaza producerea de noi celule la nivelul vaselor de sange;

• Pectine – fibra solubila ce reduce sensibil cantitatea de colesterolsi pe cea de glucoza;

Beneficiile sucului de capsune obtinut prin presare la rece

Capsunele pot fi consumate ca atare, in salate, in iaurt, inghetate, bauturi, diferite preparate de patiserie si cofetarie, dar si sub forma de suc, care obtinut prin presare la rece, cu ajutorul storcatorului Balance Life Ulysses, aduce organismului beneficii extraordinare:

• Intareste sistemul imunitar;

• Stimueaza reducerea coleserolului;

• Tonifica si remineralizeaza organismul;

• Incetineste procesul imbatranirii;

• Intretine luminozitatea si tineretea tenului indepartand aparitia cosurilor si a ridurilor;

• Elimina acidul uric;

• Ajuta la functionarea normala a sisitemului nervos;

• Reduce anemia;

• Imbunatateste functionarea ficatului (afectiuni hepetice, litiaza biliara, dischinezii biliare);

• Scade tensiunea arteriala;

• Previne afectiunile renale;

• Impiedica aparitia aterosclerozei si a varicelor;

• Protejeaza organismul de bolile canceroase (san, col uterin, colon, esofag);

• Previne astenia;

• Ajuta dezvoltarea normala a fatului in cazul viitoarelor mamici;

• Echilibreaza cantitatea de zahar din sange prevenind aparitia diabetului;

• Ajuta functionarea normala a tractului digestiv;

• Impiedica formarea tartrului si mentine sanatatea gingiilo;

• Elimina substantele nocive (anihileaza dependenta de tutun).

Cu storcatorul Balance Life Ulysses se obtin, prin presare la rece, 800 ml de suc dintr-un kilogram de capsune romanesti de gradina. Dupa ce se spala, se introduc in storcator, fara a li se indeparta codita.

Sucul de capsuni obtinut cu storcatorul Balance Life Ulysses prin presare la rece aduce multe beneficii sanatatii organismului daca se bea cate 1, 2 pahare pe zi. El poate fi consumat simplu sau, dupa gustul fiecaruia, in combinatie cu alte fructe cum ar fi merele, bananele, pepenele rosu sau portocalele. Persoanele carora le place gustul mai acrisor pot adauga si lamaie sau lime. Un plus de vitamina C sporeste imunitatea organismului si ajuta la prevenirea si combaterea bolilor infectioase.

Atentie: Copiii pana la varsta de 3 – 4 ani si persoanele care sufera de alergii nu ar trebui sa consume capsune ca fruct si nici sub forma de suc, deoarece ele contin substante cu un ridicat potential alergen. Si tutusi, pentru a nu vitregii toti copiii de beneficiile miraculoase ale acestui fruct se recomanda atat pentru ei, dar si pentru adulti, urmatorul test: se mananca 1 – 2 fructe, apoi, cu un al treilea, se maseaza usor o mica portiune a mainii. Daca pe pielea nu apar mici pete rosii sau senzatia de mancarime este foarte bine. Se poate consuma sucul de capsune .

Iata cateva retete de suc de capsune testate de noi:

1.Suc de capsune cu mar

– 200 gr. capsune

– 150 gr. mere (un mar potrivit)

– cateva frunze de menta verde

Se obtin 300 ml. de suc dulce, suav si parfumat, iar organismul va beneficia de:

Vitamine: A, B1 ,B2, B6, C, E, PP, K //

Minerale: sodiu, potasiu, mangan, cupru, fier, calciu, fosfor, sulf, siliciu, magneziu

Acid folic, pectine, acid cumaric, acid clorogenic, antocianidine.

2. Suc de capsune cu portocala

– 200 gr. capsune

– 120 gr. portocale (o portocala potrivita)

Se obtin 250 – 300 ml. de suc dulce acrisor, iar organismul va beneficia de:

Vitamine: A, B1 ,B2, B6, C, E, PP, K

Minerale: sodiu, potasiu, mangan, cupru, fier, calciu, fosfor, sulf, siliciu, magneziu, zinc si brom

Acid folic , pectine, acid cumaric, acid clorogenic, antocianidine.