Cartoful este o leguma radacinoasa care in functie de soi are diferite forme (rotund, oval, lunguiet), are culoarea alb-galbuie, rosu, rosu inchis in exterior (coaja), iar pulpa este alb-crem si mai  mult sau mai putin suculenta. Cartoful este  una dintre cele mai consumate legume din lume, cartoful mentine  sanatatea organismului prin:

Vitamine: B1(transforma glucidele in energie), B2, B3, B6, B12, C, A, P;

Minerale: fier, potasiu, magneziu, seleniu, fosfor, mangan,cupru;

Acid folic;

Acid pantotenic;

Flavonoizi.

Beneficiile sucului de cartof prin presare la rece

 

Cartoful poate fi consumat sub diferite forme: fiert, copt, prajit, in salate, supe, ciorbe, diferite mancaruri, dar un numar redus de persoane indrajnesc sa-l manance in starea lui naturala, crud.

Sub forma de suc, obtinut prin presare la rece, cu ajutorul storcatorului Balance Life Ulysses,cartoful aduce organismului o multime de beneficii la care nici nu gandim:

  • Mentine imunitatea
  • Revitalizeaza organismul
  • Trateaza si calmeaza bolile gastrice
  • Protejeaza si previne bolile nervoase
  • Alunga insomniile
  • Impiedica instalarea asteniei
  • Detoxifiaza organismul
  • Previne si trateaza bolile renale
  • Impiedica instalarea reumatismului si a artrozelor
  • Mentine greutatea (bun in curele de slabire)
  • Previne formarea celulelor canceroase
  • Scade riscul aparitiei bolilor de inima
  • Curata tenul de impuritati
  • Dreneaza ficatul
  • Regenereaza celulele
  • Ajuta la buna functionare a muschilor si a sistemului nervos
  • Pastreaza sanatatea ochilor
  • Mentine o buna structura a oaselor.

Prepararea sucului

  • se spala cartofii;
  • se taie in doua sau trei, ca sa incapa pe gura de acces a storcatorului;
  • se porneste aparatul;
  • se introduc in storcator bucatile de cartof.

   200 ml. de suc se prepara din 300gr. de cartofi.

Sucul de cartofi, pentru a beneficia de toate calitatile si proprietatile lui, trebuie consumat:

  • in cure de 14 zile;
  • imediat dupa preparare,inainte de culcare, intre orele 12 noaptea si 9 dimineata;
  • nu se consuma un alt aliment sau bautura in timp ce se bea sucul si nici cateva ore dupa;
  • cate o cana pe zi, apoximativ 200ml.

Sucul realizat cu storcatorul Balance Life Ulysses, prin presare la rece,este consistent si pastreaza pana la 95% din vitaminele si mineralele legumei.

Chiar daca are un gust aspru, mai putin placut, se recomanda sa fie consumat simplu, insa si in combinatie cu morcov, telina sau fructe, care il mai indulcesc, este foarte sanatos.

Sucul cel mai bun este cel obtinut din cartofi noi, proaspeti, de la inceputul verii.