Marul este fructul “protagonist” al celor mai multe legende, povesti si mituri ale culturii universale. Asadar se poate spune ca in decursul istoriei lui, foarte vechi, marul a constituit pentru om, simbol al vietii, al dragostei, al cunoasterii, dar si aliment si leac pentru organism. 

In prezent, pe glob, se cultiva peste 7500 de soiuri de meri.  Fructele au aspect placut si diferite culori (verde, galben, rosu), au gustul acru, dulce, dulce-acrisor, unele sunt mai zemoase, altele malaiete, insa toate contin din belsug:

  • Vitaminele: A, B1, B2, C
  • Minerale: magneziu, fosfor, fier, potasiu, zinc
  • Acid folic
  • Flavonoide, in special, quercitina – un puternic antiinflamator care impiedica dezvoltarea multor afectiuni
  • Tanini
  • Aldehide
  • Acid malic – un compus organic ce confera energie organismului si rezistenta la efort fizic
  • Pectina
  • Resveratrol (merele rosii), un antioxidant mai puternic de 5 ori decat betacarotenul, de 20 de ori decat vitamina C si de 50 de ori decat vitamina E. 

Merele se consuma ca atare, in starea lor naturala, sunt folosite la realizarea gemurilor, a dulceturilor, peltelelor, in produse de patiserie, in salate, dar si la fabricarea multor produse cosmetice.

Sucul de mere, mai ales cand este preparat prin presare la rece, cu storcatorul Balance Life, este un adevarat deliciu. Dulce acrisor si parfumat, sucul de mere inzestreaza organismul cu minunate beneficii:

  • Detoxifica
  • Reduce riscul imbolnavirii de cancer de prostata, de san, pulmonar, hepatic
  • Protejeaza si mentine sanatatea inimii
  • Mentine colesterolul in limite normale 
  • Ajuta la reducerea greutatii
  • Impiedica imbolnavirea de astm bronsic
  • Previne diabetul zaharat
  • Impiedica instalarea si vindeca bolile de piele
  • Curata si imbunatateste circulatia sangelui
  • Scade glicemia
  • Intarzie aparitia semnelor imbatranirii
  • Protejeaza impotriva stresului
  • Previne aparitia bolilor Alzheimer si Parkinson.

Detoxifierea cu sucul de mere

Pentru indepartarea starilor de oboseala, somnolenta etc. trebuie “curatat” ficatul, ajutand astfel la cresterea imunitatii organismului. Sucul de mere preparat prin presare la rece, cu storcatorul Balance Life, este cel mai indicat remediu administrat:

  • Prospat
  • In cure de 7 zile
  • 1 litru pe zi repartizat astfel: 250 ml de suc, dimineata, inainte de micul dejun si dupa ce se consuma 200 – 250 ml de ceai verde sau apa plata cu lamaie si 750 ml se bea pe parcursul zilei, in 2 -3 reprize, la 2 ore dupa masa;

Atentie! Pentru a se obtine cele mai bune rezultate, pe parcursul curei cu suc de mere este recomandat:

  • Sa se indeparteze din alimentatie produsele din carne, mezeluri, slanina etc.
  • Sa nu se consume bauturi alcoolice
  • Fumatorii sa reduca pe cat posibil numarul tigarilor
  • Sa se doarma 7- 8 ore pe zi.

Sucul de mere, baut zilnic, in cantitati de maxim 250 ml, imbunatateste starea generala de sanatate a organismului care va beneficia de toate remediile aratate mai sus.

Sucul de mare face minuni si in ceea ce priveste cresterea si sanatatea copiilor cu conditia sa se administreze corect, nu in exces.

  • De la 6 luni, nu mai devreme, se da copilului cate 1 lingurita pe zi, pe durata a 7 zile, apoi doza creste la 2, la 3 ligurite pe zi, odata cu varsta.  Sucul se administreaza copiilor cu ligurita sau se bea din cana, nu din biberon.
  • Intre 1 – 6 ani, 120 ml. de suc de mere pe zi.
  • Intre 7 – 18 ani, 240 ml. de suc de mere pe zi.

Dintr-un kilogram de mere tari si zemoase, presate la rece cu storcatorul Balance Life, rezulta 800 mililitrii de suc cu consistenta normala, nu apoasa.

Din merele malaiete rezulta un suc ce are consistenta unui nectar sau piure, foarte bun si pentru bebelusi.

Recomandari speciale pentru sucul de mere:

  • Trebuie consumat proaspat, imediat ce a fost preparat
  • Nu se pastreaza la frigider, oxideaza intrun timp foarte scurt si isi reduce calitatile nutritionale
  • Poate fi combinat cu  alte sucuri din fructe sau legume (portocala, kivi, morcov, sfecla rosie, varza, telina etc)
  • Pentru adulti, la prepararea sucului de mere se poate adauga si o bucata de 2 – 3 cm de ghimbir (dupa gust)
  • Dupa perioade cu mese bogate in mancaruri cu carne, alcool si dulciuri, o cura cu suc de mere proaspat, preparat prin presare la rece cu storcatorul Balance Life,  detoxifica organismul ajutandu-l sa-si recapete vigoarea fizica si psihica. 

Recomandarea noastra – reteta savuroasa de suc de mere cu portocale si morcovi

Suc de mere cu prtocala si morcov

  • 2 mere potrivite, tari si zemoase
  • 1 portocala
  • 1- 2 morcovi potriviti ca marime
  • 1 bucata de 1 – 2 cm ghimbir, dupa gust.

Mod de preparare:

  • Se spala merele, morcovii
  • Se curata portocala, doar de coaja portocalie, stratul alb contine multe vitamine si minerale
  • Se curata ghimbirul de coaja si se spala
  • Se taie merele si portocala in bucati care sa patrunda pe gura de acces a storcatorului Balance Life
  • Se porneste storcatorul
  • Se introduc, pe gura de acces a storcatorului Balance Life,  mai intai bucatile de portocala, apoi merele, ghimbirul si in final morcovii.

Rezulta 200 – 250 ml de suc foarte gustos, racoritor si hranitor, de culoare portocalie, cosistenta potrivita si care ajuta organismul cu:

  • Vitamine: A, C, B1, B2, E, B6, D, K
  • Minerale: magneziu, fosfor, fier, potasiu, zinc, calciu, cupru, mangan, brom, iod, siliciu
  • Acid folic, Quercitina, Pectine, Tanini, Aldehide, Acid malic, Resveratrol, Betacaroten.