Pepenele verde este folosit in alimentatie de peste 5000 de ani. S-au gasit hieroglife care atesta ca in Egipt pepenele era pus si in mormintele faraonilor.

Astazi, in 100 de tari de pe glob, se cultiva 1200 de specii de pepene verde.

Atat pepenii verzi, cat si cei galbeni dispun de excelentele calitati nutritive pentru organism.

Pepenele verde are coaja neteda de culoare verde, diferite nuante, sau in dungi verzi. Sub coaja se afla un strat de culoare alb verzuie si apoi miezul rosu, roz, portocaliu sau galben, care este dulce, zemos, delicios si foarte racoritor.

Miezul pepenelui verde contine 6% zahar si 92% apa fiind bogat in:

• Vitamine: C, A, B6, B12, E, D,

• Betacaroten – carotenoid, antioxidant care impiedica oxidarea celulelor si protejeaza organismal de radicalii liberi, principalii inamici ai sanatatii;

• Licopen – antioxidand care protejeaza vasele de sange si inhiba dezvoltarea celulelor canceroase;

• Citrulina – ajuta la relaxarea vaselor de sange si elimina elementele toxice din organism;

• Niacina (Acid pantothenic, vitamin B3 sau Vitamina PP) – mentine sanatatea sistemul nervos, sustine procesele genetice din celulele organismului, proceseaza grasimile din corp;

• Tiamina (Vitamina B1) – ajuta la functionarea normala a creierului si a digestiei;

• Acid folic (forma a vitaminei B9) – contribuie la formarea, in special, a celulelor rosii;

• Minerale: potasiu, calciu, magneziu, fier, mangan, fosfor, zinc, seleniu

• Aminoacizi – elemente ce sustin si ajuta functionarea corecta a vitaminelor si mineralelor;

Coaja pepenelui verde contine:

• o cantitate insemnata de citrulin;

• Siliciu, ajuta la formarea si mentinerea sanatatii tesutului osos;

• Clorofila.

Semintele pepenelui verde sunt bogate in:

• Niacina;

• Arginina (regleaza tensiunea arteriala);

• Tiamina;

• Riboflavina (vitamin B2), contribue la producerea globulelor rosii in sange ;

• Vitamin B6.

• Minerale: magneziu, fosfor, fier, potasiu, sodium, cupru, zinc, mangan.

• Grasimi monosaturate, omega 3 si omega 6

Consumat ca atare, in salate de fructe si sub forma de suc, pe timpul verii, cand, firesc, este sezonul lui, pepenele verde este o excelenta sursa de sanatate pentru organism.

Storcatorul Balance Life Ulysses ofera posibilitatea ca la prepararea sucului de pepene verde, prin presare la rece, sa se foloseasca atat miezul, cat si coaja si semintele. Sucul rezultat dispune de o bogata gama de nutrienti, vitamine, minerale si antioxidanti si aduce organismului importante beneficii:

• Hidrateaza;

• Detoxifica;

• Intareste sistemul imunitar;

• Lupta impotriva afectiunilor cardiace;

• Distruge celulele canceroase (cancerul de san si col uterin, de prostata, plamani si cancerul

colorectal);

• Mentine si protejeaza sanatatea rinichilor;

• Previne formarea pietrelor la rinichi, vezica biliara sau ficat;

• Este un excelent diuretic pentru boli ale vezicii urinare si ale aparatului urinar;

• Echilibreaza imunitatea organismului la personanele in varsta;

• Regleaza tensiunea arteriala;

• Previne accidentele vasculare cerebrale;

• Reduce nivelul colesterolului;

• Impiedica pierderea masei osoase;

• Trateaza osteoartrita si artrita reumatoida;

• Mentine sanatatea ochilor;

• Protejeaza vasele de sange si impiedica ingrosarea peretilor arteriali;

• Ajuta la formarea celulelor rosii din sange;

• Trateaza anemia;

• Contribuie la buna functionare a sistemului nervos;

• Lupta impotriva carceilor si a crampelor musculare;

• Combate anxietatea si panica;

• Ajuta la mentinerea si chiar pierderea in greutate (bun in curele de slabire);

• Indeparteaza celulita;

• Echilibreaza hormonal;

• Pastreaza stralucirea si vigoarea (tineretea) pielii.

Sucul de pepene verde obtinut prin presare la rece cu storcatorul Balance Life Ulysses se poate

consuma:

– Proaspat;

– 250 – 300 ml pe zi;

– Cu aproximativ 30 min inainte de micul dejun;

– In cure de cate 10 zile pe luna, 3 luni cosecutiv;

– In alimentatia copiilor, cate 100 -150 ml pe zi, le intareste sistemul imunitar ferindu-i de boli.

Prepararea sucului de pepene verde cu ajutorul storcatorului Balance Life Ulysses:

– Se spala pepenele;

– Se taie o felie de 300 gr;

– Felia cu coaja si seminte se taie in bucati care sa intre pe gura de acces a storcatorului;

– Se porneste aparatul;

– Se introduc bucatile de pepene (cu coaja si seminte).

Din 300 gr de pepene rezulta 200 ml de suc, de culoare rosu inchis, dulce si racoritor.

Atentie

Atat sucul, cat si miezul de pepene verde sunt contraindicate persoanelor care sufera de:

– Insuficienta renala;

– Hipertensiune arteriala;

– Digestie deficitara;

– Diabet zaharat;