Sfecla rosie este cunoscuta, inca din antichitate, ca leguma miraculoasa ce ajuta la vindecarea a 20 de boli. Studiile realizate in prezent arata ca sfecla rosie este una dintre cele mai benefice legume pentru sanatatea organismului datorita continutului bogat de:

· Vitamine: A, C, E, B1, B2, B6, U, K

· Minerale: fier, cupru, magneziu, iod, fosfor,clor, zinc, sodiu, mangan si potasiu

· Acid folic (vitamina B9), ajuta la dezvoltarea copilului

· Colina,amina ce protejeaza celula hepatica si ajuta buna functionare a sistemului nervos

· Betacianina, da culoarea rosie a sfeclei, protejeaza ficatul si stimuleaza bila.

Sucul de sfecla rosie obtinut prin presare la rece cu ajutorul storcatorului Balance Life Ulysses contine foarte multi anti-oxidanti si nitrati naturali care, intr-o perioada de timp foarte scurta, aduc organismului uimitoare beneficii:

· intareste si protejeaza sistemul imunitar

· imbunatateste presiunea si circulatia sangelui

· inareste muschiul inimii

· previne bolile cardiovasulare

· mentine sanatatea tesutului muscular

· protejeaza glanda tiroida

· detoxifica intregul organism

· lupta impotriva anemiei

· regleaza tensiunea arteriala

· previne compusii cancerigeni, protejand organismul impotriva cancerului de colon, stomac, plamani, creier, san

· amelioreaza efectele chimioterapiei si radioterapiei

· impiedica formarea cheagurilor de sange indepartand aparitia varicelor

· reduce colesterolul

· regleaza tranzitul intestinal

· ajuta la arderea excesului de grasime pastrand greutatea normala a organismului

· reduce riscul imbolnavirii ficatului, rinichilor, a vezicii biliare si a splinei

· curata rinichii, limfa si bila

· stimuleaza activitatea sistemului nervos

· prelungete efectul insulinei la diabetici.

Sucul de sfecla rosie obtinut prin presare la rece cu ajutorul storcatorului Balance Life Ulysses poate fi consumat:

· simplu, la 2 – 3 ore dupa ce a fost pregatit

· proaspat, inainte de micul dejun, cand este in combinatie cu suc de lamaie, morcov, telina, salata, varza rosie, mar, portocala

· in cure de 10 – 30 de zile

· se incepe cu 50 mililitrii si se poate creste cantitatea treptat pana la 250 mililitrii pe zi(nu se bea mai mult de 400 mililitri de suc pe zi)

· in alimentatia copiilor incepand de la varsta de 7 – 8 luni, cate o lingurita pe zi.

Pentru un gust mai placut se pun 1 – 2 picaturi de lamaie sau se introduce morcov.

Recomandari speciale:

Sucul de sfecla rosie este recomandat sa fie consumat de:

 

· femeile insarcinate pentru o buna dezvoltare a fatului deoarece acidul folic previne mutatiile pe care ar fi posibil sa le sufere bebelusul in faza intrauterina

· femeile care sunt la menopauza pentru ca pastreaza energia si vitalitatea si totodata preintampina aparitia cancerului mamar si diferite afectiuni ginecologice.

Cateva retete de suc de sfecla obtinut cu storcatorul Balance Life Ulysses, prin presare la rece:

1. Suc de sfecla rosie cu morcov, mar si telina

o 100 gr sfecla rosie

o 50 gr morcov (un morcov potrivit)

o 150 gr mar (un mar acrisor)

o 25 gr telina

o 100 ml apa

Are culoarea rosie, este usor fluid si dulce, iar organismul beneficiaza de:

Vitamine: A, C, E, B1, B2, B6, U, K, PP, D, acid folic, betacaroten, colina, betacianina

Minerale: fier, cupru, magneziu, iod, fosfor,clor, zinc, sodiu, mangan, potasiu, calciu, siliciu

2. Suc de sfecla rosie cu morcov si lamaie

o 100 gr. sfecla rosie

o 50 gr morcov (un morcov potrivit)

o 70 gr lamaie sau lime (jumatate de lamaie potrivita)

Are culoare rosie, este lichid si dulce – acrisor, iar organismul beneficiaza de:

Vitamine: A, C, E, B1, B2, B6, U, K, D, acid folic, betacaroten, colina, betacianina

Minerale: fier, cupru, magneziu, iod, fosfor,clor, zinc, sodiu, mangan, potasiu, calciu, siliciu, calciu, și proteine și carbohidrați

3. Suc de sfecla rosie cu mar si portocala

o 100 gr sfecla rosie

o 100 gr mar (un mar potrivit)

o 150 gr portocala (o portocala medie)

Are culoare rosie, este lichid, dulce – acrisor si parfumat, iar organismul beneficiaza de:

Vitamine: A, C, E, B1, B2, B6, U, K, acid folic, pectine, colina, betacianina

Minerale: fier, cupru, magneziu, iod, fosfor,clor, zinc, sodiu, mangan si potasiu, calciu, cupru, brom

Terapeutul naturist austriac Rudolf Breuss care a vindecat peste 400 de pacienti recomanda sfecla rosie ca un excelent remediu impotriva leucemiei si a diverse forme de cancer in urmatoarea combinatie de sucuri preparate prin presare la rece:

o 100 ml suc de sfecla rosie

o 50 ml suc de radacina de telina

o 300 ml suc de morcovi

Cu ajutorul storcatorul Balance Life Ulysses se obtin rezultate foarte bune.