Sucuri naturale – 10 motive pentru juicing

//Sucuri naturale – 10 motive pentru juicing

Sucuri naturale – 10 motive pentru juicing

Iata zece motive pentru care ar trebui sa bei sucuri naturale in fiecare zi:

1. Energie intr-un pahar.

Dureaza circa 15 minute pentru ca organismul tau sa absoarba nutrientii din paharul de suc proaspat pe care tocmai l-ai baut. Prin hrana in forma lichida de tip suc, vitaminele, mineralele si enzimele intra mai repede in sange, ceea ce face procesul de absorbtie cu mult mai rapid. Indeosebi sucurile naturale din legume proaspete, fiind extreme de alcaline, pot avea un efect vizibil de revigorare si refacere a vitalitatii.

2. Toti nutrientii de care ai nevoie pentru a fi sanatos si activ.

Sucurile naturale, de fructe si legume proaspete, sunt incarcate de nutrienti. Cele mai recente studii din domeniul nutritiei arata ca in sucul obtinut din legume si fructe proaspete se pastreaza aproximativ 95 % din vitaminele si enzimele de care are nevoie un organism adult. Ca sa ajungi prin consumul de fructe si legume neprocesate la echivalentul cantitatii de nutrienti continute de o jumatate de litru de suc, ar trebui sa integrezi zilnic in dieta circa un kilogram de morcovi, 10-12 mere sau aproape 4 kilograme de spanac crud. Cam tot atat de multe vitamine contine un pahar de 500 de ml de suc proaspat.

3. Ajuta organismul sa lupte impotriva bolii.

Fructele si legumele contin cele mai mari cantitati de antioxidanti naturali. Desi pot fi produsi si in laborator si consumati sub forma de suplimente, antioxidantii au efect maxim atunci cand sunt asimiliati prin alimentatia de zi cu zi, cu deosebire din sucuri naturale. Compusii precum flavonoizii, antocianinele, carotinoidele sau acidul elagic au un rol deosebit de important atat in protectia impotriva unor boli inflamatorii cum ar fi artrita reumatoida, cat si in preventia bolilor cardiovasculare sau a cancerului.

4. Usureaza munca sistemului digestiv.

Este mai usor pentru organism sa asimileze nutrientii din hrana de tip lichid. Prin sucuri naturale vitaminele, mineralele si enzimele benefice sunt absorbite foarte repede de catre

organism, facilitand procesul de digestie. Este o modalitate prin care si cei cu dificultati de asimilare la nivelul aparatului digestiv se pot bucura de gama completa de vitamine si substante nutritive naturale.

5. Reduce presiunea intravasculara si ajuta la scaderea colesterolului rau.

Datorita continutului crescut de betacaroten si steroli, sucurile naturale de mar si morcov ajuta la reglarea nivelului de colesterol din sange. Sucurile naturale de sfecla rosie au efect benefic imediat asupra vaselor de sange si a presiunii intravasculare.

6. Un ajutor de nadejde in cazul alergiilor si a altor afectiuni respiratorii

Consumul de lichid, inclusiv prin sucuri naturale, duce la subtierea mucozitatilor din fosele nazale si te ajuta sa respiri mai usor. In plus, studii recente arata o rata scazuta a riscului alergenic la copiii cu o alimentatie bogata in fructe si legume proaspete – in special grepfruit, mere si rosii.

7. Contribuie activ la bunastarea mentala

Claritatea in gandire, capacitatea de concentrare crescuta, buna dispozitie, pe scurt, bunastarea mentala se afla de multe ori in stransa legatura cu o alimentatie care sa includa cantitati adecvate de carbohidrati complecsi, aminoacizi, vitamine, minerale si lichide. Studiile efectuate in centrele de tratament din Marea Britanie arata ca aproape doua treimi din cei care nu acuza probleme zilnice la nivel de stare consuma in mod regulat sucuri naturale sau fructe si legume proaspete, spre deosebire de cei care prefera mancarea de tip fastfood, chips-urile sau ciocolata.

8. Sarac in calorii.

Sucurile naturale, proaspete de legume si fructe aduc un aport mare de nutrienti si vitamine cu un numar redus de calorii. Desi in comert exista sucuri ce promit un gust placut cu un aport de zero calorii acestea recurg la indulcitori artificiali, nocivi pentru sanatate si cu un aport de nul de nutrienti. Este adevarat ca anumite familii de fructe contin zaharuri naturale insa acestea confera organismului o resursa de energie benefica, excelenta pentru persoanele care fac sport sau alt tip de efort sustinut ori pentru cei care incearca sa renunte la cafea sau alte energizante.

9. Preparare rapida

Pregatirea sucurilor, a smoothie-urilor si a supelor pasate nu necesita mult timp. Cu storcatorul prin presare la rece Balance Life poti pregati sucuri, smoothieuri sau supe pasate in 15 minute – asta include si spalatul aparatului. Sucurile naturale rezultate in urma stoarcerii pot fi consumate cu usurinta oriunde ai fi, asta pentru ca stoarcerea prin presare la rece nu expune fructele si legumele la caldura si oxigen. Acest lucru incetineste considerabil procesul de oxidare si fermentatie. Astfel poti pastra sucurile tale 12 si 72 de ore fara sa se strice si fara sa-si piarda proprietatile nutritive. Sigur ca pentru asta recomandam ca dupa stoarcere sa pastrati sucurile in frigider, in termos sau intr-un recipient vidat. Juicing-ul se potriveste perfect unui stil de viata dinamic.

10.Prilejul perfect pentru un meniu mai sanatos, mai divers si mai gustos !

In agitatia cotidiana de multe ori nu avem timp sa includem in dieta zilnica 5 portii de fructe sau legume diferite asa cum recomanda medicii nutritionisti. Pentru cei care au un program dinamic consumul de sucuri naturale mixte este raspunsul perfect pentru asigurarea unei diete echilibrate. Mamicile stiu cu siguranta cat de dificil poate fi sa convingi prichindeii sa manance suficiente fructe si legume in fiecare zi. Si pentru aceasta situatie un juicer cu presare la rece poate fi un ajutor de baza. Puteti incepe ziua prin consumul unui suc mixt delicios de legume, fructe si verdeturi pe care toata familia il va iubi.

De |2018-09-11T18:50:33+03:00octombrie 21, 2014|Categorii: Articole|0 Comentarii

Leave A Comment