Pe parcursul fiecarui anotimp si in orice loc de pe pamant natura ne ofera intotdeauna adevarate miracole pentru mentinerea si inrijirea sanatatii organismului. Incepand de primavara si pana toamna, natura produce fructe si legume ce pot fi pastrate si consumate pana la urmatorul sezon, ele mentinandu-si prin continutul de vitamine, minerale, proteine, enzime, glucide si lipide intregul aport nutritional.

Lamaile si portocalele, merele si perele, morcovii, telina, varza alba sau rosie, guliile, cartofii sunt fructe si legume care consumate iarna sub forma de suc proaspat, preparat prin presare la rece, cu storcatorul Balance Life, sunt remedii incontestabile pentru cresterea imunitatii organismului si alungarea bolile de orice tip. (Citeste  si articolul ”Sucurile toamnei”).

”Gusturile nu se discuta” nici in ceea ce priveste sucurile, dar este bine de retinut:

  • Marul este fructul care poate fi combinat cu orice leguma, dar si cu oricare alt fruct. El da gust si savoare sucului.
  • Lamaia detine o mare cantitate de vitamina C. Ea imblanzeste sucurile preparate din legume sau fructe cu gust mai aspru ori prea dulce.
  • Ghimbirul este o radacina care aduce un plus de vitamine si minerale sucului, dar il si condimenteaza. Se aduga la suc in funtie de gustul fiecaruia.
  • Morcovul contine cea mai mare cantitate de vitamin A, foarte necesara pentru mentinerea sanatatii ochilor.
  • La stoarcerea legumelor cu consistenta mai mare, cum sunt telina si varza, sau a fruzelor se aduga si o cantitate mica de apa.

Cele mai apreciate sucuri ale iernii

Cu storcatorul Balance Life se pot prepara sucuri, prin presare la rece, din orice legume sau fructe.

Iata cateva retete de suc care cresc imunitatea, mentin si protejeaza sanatatea organismului pe timpul iernii:

Suc de mere cu portocala si morcov

  • 2 mere acrisoare, potrivite ca marime
  • 1 portocala
  • 2 morcovi
  • 1 bucata de 2 cm ghimbir.

Sucul are culoare portocalie, gust dulce acrisor si parfumat, este usor condimentat de la ghimbir, iar organismul beneficiaza de:

Vitamine: C, A, B1, B2, E, B6, D, K.

Minerale: magneziu, fosfor, fier, calciu, potasiu, cupru, mangan, sodiu, zinc, brom, iod, siliciu.

Acid folic, pectine si betacaroten.

Suc de portocale cu morcov

  • 2 portocale potrivite ca marime
  • 2 morcovi mai mic
  • 1 bucata de 1-2 cm ghimbir.

Sucul are culoare portocalie, este dulce si usor condimentat, organismul beneficiaza de:

Vitamine: C, A, B1, B2, E, B6, D, K.

Minerale: calciu, magneziu, fier, cupru, fosfor, mangan, iod, zinc, sodiu, potasiu, siliciu si brom.

Acid folic, pectine si betacaroten.

Suc de varza cu lamaie

  • jumatate dintro varza rosie mica
  • 1 lamaie
  • 100 – 150 ml apa.

Sucul astfel obtinut re culoare rosie, are gust acrisor si ajuta organiscul cu:

Vitamine: A, E, C,  K, B, B6, B2.

Minerale: potasiu, calciu, fier, magneziu, mangan, iod, fosfor, zinc.

Acid folic, antocianini, flavoinozi, glutamina.

Suc de sfecla rosie cu morcov, mar si  telina 

  • 1 sfecla rosie mica
  • 1 morcov potrivit
  • 1 mar acrisor
  • 1 telina mica
  • 100 ml. apa.

Sucul are culoarea rosie, este usor fluid si dulce, iar organismul beneficiaza de:

Vitamine: A, C, E, B1, B2, B6, U, K, PP, D.

Minerale: fier, cupru, magneziu, iod, fosfor, clor, zinc, sodiu, mangan, potasiu, calciu, siliciu.

Acid folic, betacaroten, colina, betacianina.

Suc de cartof cu morcov si mar

  • 2 cartofi potriviti sau 1 cartof mai mare
  • 1 morcov potrivit
  • 1 mar acrisor
  • 100 ml apa.

Sucul are culoarea cafelei cu lapte, un gust mai putin placut, usor aspru, dar imunitatea organismului va creste datorita continutului sau de:

Vitamine: A, B1, B2, C, B6, B3, B12, P, D, E, K.

Minerale: fier, potasiu, magneziu, fosfor, mangan, cupru, seleniu, calciu, iod, siliciu.

Acid folic, acid pantotenic, flavonoizi, betacaroten.

Toate sucurile obtinute prin presare la rece, cu storcatorul Balance Life pastreaza in compozitia lor 95% din vitaminele si mineralele fructelor si legumelor si totodata o cantitate importanta din fibrele lor. De aici rezulta consistenta de nectar a unora dintre aceste sucuri, dar si un beneficiu in plus pentru organism, deoarece fibrele sunt carbohidrati care:

  • mentin sanatatea aparatului digestiv
  • reduc nivelul colesterolului rau, LDL
  • protejeaza sanatatea inimii.