Sistemul imunitar este un complex de celule, tesuturi si proteine care:

– apara si protejeaza sanatatea
– lupta impotriva microbilor, virusilor, bacteriilor etc
– distruge si indeparteaza celulele alterate
– opreste actiunea a milioane de microbi asupra organismului.
Cauzele care afecteaza si slabesc sisitemul imunitar sunt diverse:
– stresul
– poluarea
– solicitarile fizice si psihice
– lipsa unei alimentatii corecte
– activitatea fizica redusa
– nerespectarea orelor de somn
– inaintarea in varsta
– excesul de cafea, tutun etc.

Ca sa protejam si sa crestem imunitatea organismului este recomandat, mai ales la trecerea dintre anotimpuri, sa facem o cura de „vitaminizare”.
Toamna, natura ne ofera din belsug tot ceea ce avem nevoie sa consumam pentru a intampina iarna cu o sanatate perfecta. Strugurii negrii si albi, merele, perele, portocalele, lamaile, morcovii, varza rosie si cea alba, telina sunt doar cateva dintre fructele si legumele care contin foarte multe vitamine, minerale, enzime, proteine, glucide si lipide necesare mentinerii si intaririi sistemului imunitar.

Sucurile proaspete preparate in casa din fructe si legume, prin presare la rece cu storcatorul Balance Life, inzestreaza organismul, intr-un timp foarte scurt, cu vitalitate, energie si rezistenta impotriva bolilor de “sezon”, dar si a acelora care se instaleaza pe furis in decursul a luni sau ani de zile. Sucurile astfel obtinute:
• se prepara usor si rapid
• pastraza pana la 95% din nutrienti si o mare cantitate din pulpa fructelor si legumelor
• pot fi pastrate la frigider pana la 72 de ore fara sa se oxideze
• intaresc sistemul imunitar
• sunt asimilate usor de organism
• imbunatatesc starea generala a organismului
• completeaza cantitatea necesara de nutrienti si antioxidanti
• sunt gustoase si racoritoare
• redobandesc rapid vitalitatea.

Pentru a reface imunitatea organismului, sucurile pot fi consumate:

– proaspete, imediat dupa preparare
– in cure ce variaza intre 10 – 21 de zile
– in cantitati de maxim 200 – 250 ml, dimineata, inainte cu o jumatate de ora de micul dejun
– in cantitati de pana la 600 ml, administrate in trei reprize, inainte de mesele principale
– preparate dintr-un fruct sau dintr-o leguma, sau in amestec, fructe si legume.

La copii se administreaza numai dupa varsta de 8 luni, cate o lingurita de suc pe zi, ratia crescand in functie de varsta si la indicatiile medicului specialist.

Pe parcursul unei cure cu sucuri este indicat:
– sa se renunte sau sa se consume cat mai putina cafea
– sa se renunte la fumat sau sa se reduca numarul tigarilor
– sa fie scoase din alimentatie rentasurile
– sa nu se consume in exces carnea grasa
– sa se elimine alcolul sau sa se bea in cantitati foarte mici.

La finalul curei imunitatea va fi mult mai buna si organismal va fi pregatit sa infrunte fizic si psihic toate “intemperiile”.
Sucurile din fructe si legume pot fi consumate nu doar in anumite perioade sub forma de cure ci si ori de cate ori organismul “cere” acest lucru pentru ca ele sunt un adevarat “izvor” de sanatate.