CIRESELE- FRUCTELE TINERETII

//CIRESELE- FRUCTELE TINERETII

CIRESELE- FRUCTELE TINERETII

Ciresele sunt fructele dulci, zemoase si delicioase ce marcheaza inceputul verii, romanii numind luna iunie, a lui ciresar. Ciresele sunt supranumite „fructele tineretii”, deoarece ele dau organismului vigoare, frumusete si luminozitate prin continutul lor de:

• Vitamine: B1, B2, C, E, P, B6, PP, Zn, Cu, Mn, Co

• Minerale: fosfor, calciu, magneziu, fier

• O cantitate important de acid pantotenic (vitamina B5) – ajuta la sinteza coenzimei A care la

randul ei transporta atomii de carbon la nivelul celulelor producand energie organismului.

• Acid elagic – anihileaza efectele unor substante cancerigene;

• Apa si zaharuri.

Beneficiile sucului de cirese prin presare la rece

Ciresele sunt cel mai des consumate ca fruct dar, sub forma de suc obtinut prin presare la rece custorcatorul Balace Life Ulysses, 95% din cantitatea de substante nutritive este, in timp foarte scurt, asimilata de organism, aducand acestuia importante beneficii:

• Fortifica sistemul imunitar;

• Mentine aspectul proaspat si tanar al pielii;

• Scade colesterolul;

• Imbunatateste circulatia sanguina (dilateaza arterele mici);

• Intarzie procesul de imbatranire;

• Reduce riscul aparitiei si dezvoltarii tumorilor maligne;

• Previne bolile de rinichi;

• Este bun remediu impotriva insomniei;

• Impiedica instalarea depresiei;

• Ajuta la refacerea rapida a organismului dupa efort fizic;

• Previne si trateaza inflamatiile;

• Lupta impotriva aterosclerozei;

• Protejeaza pericardul;

• Combate colitele de fermentatie si durerile intestinale;

Cea mai mare cantitate de vitamine, minerale, apa si zaharuri o au ciresele bine coapte, ajunse la maturitate, din care rezulta si sucul cel mai bun, dulce, racoritor si placut.

Prepararea sucului de cirese:

• se spala ciresele;

• se indeparteaza coditele;

• se scot samburii;

• se introduc in storcator.

Prepararea sucului de cirese ia putin mai mult timp deoarece samburele fructului este tare si trebuie scos, dar merita pe deplin.

Din 300 gr. cirese rezulta 200 – 250 ml. de suc dulce, racoritor si suav care, pe langa calitatile lui benefice organismului, satisface cele mai rafinate si pretentioase gusturi.

El poate fi consumat:

• zilnic , 200 – 250 ml, pe parcursul lunii „ciresar” (iunie);

• in cure de 10 – 14 zile, 500 ml in trei reprize (dimineata, la pranz si seara);

• la copii, incepand de la varsta de 8 luni, cate 1 – 2 lingurite pe zi, doza marindu-se odata cu

varsta copilului.

Sucul de cirese obtinut prin metoda de presare la rece cu storcatorul Balace Life Ulysses poate fi pastrat in frigider, intr-un recipient de sticla, pana la 48 de ore .

De |2015-06-08T15:49:38+03:00iunie 8, 2015|Categorii: Articole|0 Comentarii

Leave A Comment