Storcator de fructe si legume – alegerea optima

//Storcator de fructe si legume – alegerea optima

Storcator de fructe si legume – alegerea optima

Ce storcator de fructe si legume sa aleg ?

Exista mai multe tipuri de storcatoare pe piata, iar pentru a putea lua cea mai buna decizie in selectia storcatorului care ti se potriveste este important sa intelegi diferentele dintre ele. Sper ca punctele de mai jos sa te ajute sa intelegi in ce constau diferentele intre un storcator de fructe si legume sau altul, pentru a putea face cea mai buna alegere.

Storcator fructe legume centrifugal vs. presare la rece

1. Mai rapid nu inseamna si mai bun

La un storcator de fructe si legume centrifugal de mare viteza, extragerea se face prin macinare, taiere si aplicarea unei forte centrifugale asupra alimentelor (forta data de viteza mare de rotire a cuvei cu alimente, de cca. 2000 rot/min, care impinge alimentele catre o sita de separare) in vederea separarii continutului lichid.

Principala problema a storcatoarelor  centrifugale este ca o buna parte din enzimele esentiale din fructe si legume sunt distruse de caldura generata in timpul stoarcerii. Sucul facut cu un storcator de fructe si legume centrifugal se va separa foarte repede in comparatie cu unul obtinut cu ajutorul unui storcator de fructe si legume  “prin presare la rece” cum ar fi Balance Life.

2. Continut maxim de nutrienti

Juicing-ul este cel mai bun mod de a beneficia simplu si rapid de toate beneficiile pe care le aduce organismului o alimentatie bogata in fructe, legume si plante verzi. Poti oferi zilnic organismului substante esentiale, nutritive – vitamine, minerale, enzime si fitochimicale.
Un storcator de fructe si legume prin presare la rece, un slow juicer, zdrobeste  fructele si legumele, astfel sucul produs este mult mai stabil si pastreaza 95% din nutrientii existenti in ingredientele folosite. Un storcator de fructe si legume cu ax melcat poate face fata cu brio tuturor vegetalelor, atat de esentiale pentru sanatate, inclusiv ierburilor, cum ar fi orzul incoltit sau iarba de grau .

Storcator fructe si legume prin presare la rece

Storcator de fructe si legume centrifugal. Storcator de fructe si legume prin presare la rece.

 

3. Eficienta storcatorului

Storcatorul de fructe si legume care le proceseaza prin masticare sau strivire este mult mai eficient. Acesta reuseste sa extraga mult mai mult suc (pana la 80% din masa bruta a fructelor) lasand pulpa evacuata extrem de uscata.

Storcatorul de fructe si legume centrifugal este o alternativa considerabil mai slaba in ceea ce priveste aportul de nutrienti si enzime, calitatea si cantitatea sucului obtinut.
Storcatoarele centrifugale lasa pulpa evacuata considerabil mai umeda si au o eficienta de stoarcere dovedit mai mica.

4. Usurinta utilizarii

Orice storcator de fructe si legume ai alege cel mai important lucru este sa il folosesti.

Daca storcatorul iti da prea multa bataie de cap in momentul asamblarii sau curatarii lui vei ajunge sa nu il mai folosesti. Atunci acesta devine o achizitie inutila, inca o mobila de bucatarie, iar corpul tau nu se mai bucura de beneficiile juicing-ului.
Este recomandabil sa gasesti un storcator de fructe si legume care sa fie usor de curatat si de asamblat. La acest capitol storcatorul de fructe si legume centrifugal pierde iar teren, curatarea sa fiind mult mai dificila si anevoioasa in comparatie cu storcatorul de fructe si legume care lucreaza pe principiul presarii la rece si care are, cum este cazul la Balance Life, si elemente de autocuratare in timpul functionarii. Storcatorul Balance Life are 5 parti componente care pot fi rapid curatate cu ajutorul apei si a periei din pachet. Vasele de suc si evacuare se spala la fel de usor, in general fiind necesara o simpla clatire cu apa. Nu iti trebuie mai mult de 5 minute pentru a spala storcatorul Balance Life iar timpul total alocat obtinerii a 800 – 1000 ml suc se ridica la mai putin de 15 minute – cu tot cu spalare.

Storcator de fructe si legume - zgomot

.

5. Nivelul de zgomot

Storcatorul centrifugal este extrem de zgomotos. Mai ales intr-un apartament este greu sa pui in functiune un storcator de fructe si legume centrifugal fara a trezi toata casa! Acesta produce intre 80 si 115 decibeli. Expunerea prelungita la un asemenea nivel de zgomot poate dauna, pe termen lung, auzului.

Storcatorul de fructe si legume prin presare la rece este in mod incontestabil mai silentios. Storcatorul Balance Life atinge un prag de maxim 64 decibeli, cam acelasi nivel de zgomot atins in timpul unei conversatii normale.

Folosind un slow juicer, nu vei mai trezi pe nimeni din camerele alaturate, oricat de usor au somnul.

 

6. Gradul de versatilitate

Ce alimente iti doresti sa poti procesa cu storcatorul tau?
Daca iti doresti doar suc de fructe cu consistenta tare si cateva legume este posibil ca un storcator cetrifugal sa fie suficient.
Dar daca doresti sa obti suc din rodii, struguri, banane, iarba de grau, spanac verde, kale sau daca doresti sa iti faci propria reteta de tofu, lapte de migdale sau caju sau sa pregatesti delicioase piureuri si smoothiuri pentru copilul tau, acesta se va dovedi insuficient. Si atunci un storcator de fructe si legume prin presare la rece este ceea ce iti trebuie.

7. Cat rezista sucul?

Veti observa ca sucul obtinut prin folosirea unui storcator de fructe si legume centrifugal incepe imediat sa se separe. Acesta trebuie baut deindata, altfel majoritatea enzimelor si nutrientilor se pierd.
Sucul obtinut prin porcesul de presare la rece nu se separa in momentul in care este extras si poate fi pastrat in frigider chiar 2-3 zile, fara a-si pierde proprietatile nutritive.
Este important sa alegi storcatorul potrivit pentru tine, sa iti evaluezi corect nevoile si, mai ales, sa folosesti storcatorul de fructe si legume pe care l-ai cumparat.

Altfel acesta va fi doar o risipa de bani si spatiu fara a-ti aduce vreun beneficiu.

Cu un storcator de fructe si legume bun, poti crea de la sucuri, smoothieuri sau inghetate delicioase si hranitoare pentru copii tai pana la remedii naturiste sau produse cosmetice naturale. Lasa corpul tau sa se regenereze din interior folosind enzime si nutrienti 100% naturali si nealterati de conservanti sau alte ingrediente menite sa le faca sa reziste mult timp pe rafturile magazinelor.

De |2018-09-11T18:50:33+03:00octombrie 21, 2014|Categorii: Articole|0 Comentarii

Leave A Comment