Sucurile la inceput de primavara- un tonic natural

//Sucurile la inceput de primavara- un tonic natural

Sucurile la inceput de primavara- un tonic natural

Daca toamna trebuie sa crestem imunitatea organismului pregatindu-l pentru intampinarea iernii si infruntarea bolilor ce apar din cauza temperaturilor scazute, primavara, din nou, organismul nostru are nevoie de o serie de vitamine si saruri minerale care sa-l ajute sa se adapteze noilor conditii climatice: mai multa lumina, ziua se mareste si temperaturile incep sa creasca.

In aceasta perioada a anului, organismul simte o anumita stare de slabiciune, de inconfort fizic si psihic pe care o numim astenia de primavara.

Astenia nu este o boala, dar daca nu se iau masuri si lasam organismul sa ii cada prada o perioada mai lunga de timp, atunci, astenia se transforma in depresie, iar aceasta, netratata, devine una din cauzele anemiei.

Iata de ce trebuie sa fim precauti si sa oferim organismului, pe cale naturala, vitaminele si mineralele, toti nutrientii necesari revigorarii.

Sucurile verzi si proaspete obtinute prin presare la rece, cu storcatorul Balace Life, din frunze de spanac, urzici, stevie, loboda, salata verde, ajuta la energizarea organismului alungand starea de astenie si bolile.

  • Sucul de stevie: Desi planta este de 30 de ori mai dulce decat zaharul, sucul are un aport caloric scazut, ajuta digestia si este recomandat in curele de slabire. Totodata stimuleaza energia mentala si fizica datorita continutului insemnat a vitaminelor C si K, si  a sarurilor minerale de magneziu, fosfor, fier, potasiu si zinc.
  • Sucul de urzica: Prin continutul bogat in vitamine, minerale si acid folic este recomandat pentru regenerarea, intretinerea, detoxifierea si intarirea imunitatii organismului.
  • Sucul de spanac este o adevarata minune pentru sanatate. Alaturi de bagatia de  vitamine, minerale, caroten si acid folic, saponina ajuta la o buna absobtie de catre organism a fierului si iodului, fiind indicat, in special, copiilor, deoarece previne anemia, si femeilor cu o menstruatie abundenta. De asemenea, flavonoizii continuti de spanac ajuta la protejarea si  mentinerea memoriei.
  • Sucul de loboda Planta contine o cantitate importanta de vitamina K si de de doua ori mai multa vitamina C  decat lamaia si spanacul, iar sucul de loboda, obtinut prin presare la rece cu storcatorul Balance Life, pastreaza pana la 85% din nutrienti contribuind la intarirea vaselor de sange, la reducerea riscului de atac cerebral, la o buna regenerare celulara si la intarirea sistemului imunitar
  • Sucul din salata verde, prin bogatia de vitamine, minerale, acid-folic, betacaroten si alti nutrienti, este un adevarat „izvor de sanatate” pentru organism. Printre multele beneficii pe care le ofera sucul de salata verde este de retinut ca:  imbunatateste calitatea somnului, trateaza durerile de cap, combate stresul prevenind si indepartand astenia de primavara.

Deoarece sucurile verzi din frunze au gust, unele mai aspru, altele dulce-amarui sau dulce-acrisor, dar cu parfum de iarba, ele pot fi consuma si in combinatie cu suc de mere, morcov si lamaie, devenind astfel mai gustoase si cu un continut mai mare de vitamine, saruri minerale, proteine, lipide, enzime si coenzime necesare revigorarii organismului si alungarii asteniei de primavara.   

De |2016-04-12T13:54:20+03:00aprilie 12, 2016|Categorii: Articole|0 Comentarii

Leave A Comment