SUCURILE TOAMNEI

//SUCURILE TOAMNEI

SUCURILE TOAMNEI

Pe parcursul toamnei si mai ales in momentul racirii temperaturii corpul nostru are nevoie de ajutor pentru mentinerea sanatatii si a tonusului necesar combaterii diferitelor stari de gripa sau raceala.
Pentru ca majoritatea vitaminelor si nutrientilor necesari pastrarii sanatatii se gerasesc din belsug in natura iata mai jos o serie de sucuri delicioase cu aroma de toamna si principalele beneficii oferite de fiecare dintre acestea.

Sucul de struguri sau mustul ofera excelente rezultate in profilaxii si tratarea a peste 85 de boli, datorita continutului complex de vitamine, minerale, aminoacizi, acid malic, tartic si coenzima Q10. In plus, sucul din struguri negri contine si un antioxidant numit resveratrol despre care specialistii spun ca este mai puternic de 4-5 ori decat beta-carotenul, de 20 de ori decat vitamin C si de 50 de ori decat vitamin E.

Sucul de mere este singurul care poate fi consumat in amestec cu aproape oricare alt suc din fructe sau legume pentru ca pe langa minunatele remedii aduse sanatatii, el da gust si savoare. Asemeni fructului, un pahar de suc de mere baut in fiecare zi “tine medicul departe”.

Sucul de pere este un excelent remediu impotriva diabetului zaharat si a obezitatii, mentine sanatatea ochilor, previne aparitia cancerului, inlatura stresul si relaxeaza sistemul nervos.

Sucul de portocale contine din belsug vitamina C, beta-caroten si luteina ceea ce duce la cresterea rezistentei la infectii si a multor altor inflamatii din organism, iar, mai nou, o echipa de cercetatori britanici susutin ca imbunatateste functiile cerebrale datorita continutului foarte bogat de flavanoni, pigmenti cu proprietati antioxidante.

Sucul de morcovi este un mare depozitar de vitamine si minerale. Acidul folic si beta-carotenul fac minuni.

Sucul de sfecla rosie este un minunat elixir pentru sange. Asemeni sucului de morcovi, sucul din sfecla rosie poate fi introdus si in alimentatia copiilor incepand de la 7-8 luni si micutii vor avea o dezvoltare frumoasa. Este recomandat tuturor, dar, in special:
– femeilor insarcinate pentru o buna dezvoltare a fatului deoarece acidul folic previne mutatiile pe care ar fi posibil sa le sufere bebelusul in faza intrauterine;
– femeilor care sunt in menopauza pentru ca pastreaza energia si vitalitatea si totodata preintampina aparitia cancerului mamar si diferite afectiuni ginecologice. (Cititi articolul de pe situl Balance Life)

Sucul de varza rosie este, asemeni legumei, „medicamentul” natural imonostimulator care are o mare contributie la cresterea imunitatii organismului. Pentru un gust mai placut, sucul de varza rosie poate fi preparat si in combinatie cu morcovi, portocale sau mere, la care se adauga o bucata de 2- 3 cm de ghimbir. Beneficiile pentru organism nu se modifica, dimpotriva.

Sucul de telina

Specialistii considera telina “tonicul sistemului imunitar”. Sucul se poate prepara atat din fruze, dupa indepartarea petiolilor, cat si din radacina.
Sucul din fruze de telina este mult mai eficace si mai repede asimilat de organism decat cel din radacina.
Pentru a avea un gust mai placut si efect terapeutic mai rapid, se recomanda ca sucul de telina sa fie consumat in combinatie cu suc de morcov (1 parte suc de telina si 2 de morcov). Se mai poate combina cu suc de rosii, de lamaie, sfecla rosie sau varza, iar imunitatea organismului va fi considerabil mai buna. Iata aici o reteta simpla ce incorporeaza frunzele de telina (apio) si ajuta la detoxifierea si revigorarea organismului.

Preparate prin presare la rece, cu storcatorul Balance Life, dintr-un fruct sau dintr-o leguma, sau combinate fructe si legume, aceste sucuri pe langa faptul ca protejeaza si cresc imunitatea, aduc organismului si multe alte beneficii:
– previn si chiar stagneaza evolutia cancerelor
– ajuta si mentin o buna functionare a sistemului cardiovascular
– oxigeneaza celulele incetinind imbatranirea lor
– echilibreaza tensiunea arteriala
– lupta impotriva infectiilor
– mentin sanatatea sistemului neurologic
– lupta impotriva bolii Alzheimer
– combat ateroscleroza
– mentin raportul corect intre globulele rosii si cele albe
– previn anemia
– regleaza hormonal
– combat astenia, starile de surmenaj si nervozitate
– reduc colesterolul
– remineralizeaza organismal, etc.

De |2015-11-12T08:40:16+02:00octombrie 29, 2015|Categorii: Articole|0 Comentarii

Leave A Comment