Sucurile, un aliat important in combaterea asteniei de primavara

//Sucurile, un aliat important in combaterea asteniei de primavara

Sucurile, un aliat important in combaterea asteniei de primavara

Primavara este anotimpul in care soarele aduce mai multa lumina si caldura, flori cu parfumuri si culori minunate, dar, din pacate, multi dintre noi nu sesizam si nu ne bucuram pe deplin de toate aceste minunatii. Avem o stare ciudata, inexplicabila, de insatisfactie, organismal nostru face eforturi sa tina pasul cu reinvierea naturii, pe scurt, ”sufera” de astenie.

Ce este astenia?

Astenia nu este o boala, este o stare anormala de slabiciune si oboseala a organismului care se manifesta prin:

  • somnolenta
  • slabiciune fizica
  • scaderea capacitatii de munca
  • dureri de cap (cefalee)
  • scaderea sau cresterea poftei de mancare
  • palpitatii
  • nervozitate sau nepasare
  • anxietate sau nevoia de a plange
  • lipsa de energie.

Printre cauzele asteniei se numara:

  • deficitul de vitamine si minerale necesare functionarii normale a organismului, datorat unei alimentatii deficitare, mai putin sanatoase din timpul iernii
  • lipsa miscarii, a exercitiilor fizice
  • suprasolicitarea fizica si intelectuala
  • bolile de sezon
  • bolile instalate in timp.

Combaterea asteniei

Pentru a preveni, dar si pentru a trata astenia de primavara este necesar/a:

  • o alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale
  • respectarea orele de somn, minim 6 ore pe noapte
  • mai multa miscare, exercitii fizice
  • petrecerea unei perioade de timp mai mare afara, in aer liber, sub razele soarelui
  • consumul a mai putine dulciuri
  • reducerea cantitatii de cafea bauta zilnic
  • renuntarea pentru o perioada de cateva saptamani la consumul de bauturi alcoolice si a celor carbogazoase. 

Daca primavara „aduce” astenia, tot ea este cea care ne ofera cele mai multe remedii: iarba de grau,  spanacul, urzicile, stevia, loboda, salata verde, untisorul, ceapa verde si multe alte frunze verzi.

Legumele  verzi contin, in special, vitaminele C, A, B, acid folic, beta-caroten, dar si minerale, precum, fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu de care organismul are mare nevoie pentru a-si recapata vigoarea, energia si pofta de viata.

Acestea pot fi consumate sub forma de mancaruri, salate sau sucuri.

Dintre toate, sucurile proaspete, preparate in casa cu ajutorul storcatorului Balance Life, ajuta organismul sa-si revina cel mai repede din starea de „amorteala” a iernii, ele previn, dar si alunga intr-o perioada de timp foarte scurta astenia de primavara pentru ca:

  • sunt asimilate usor de catre organism
  • intaresc sistemul  imunitar
  • detoxifica organismul
  • imbunatatesc starea generala a organismului
  • completeaza cantitatea necesara de nutrienti si antioxidanti
  • sunt gustoase si racoritoare
  • redobandesc rapid vitalitatea
  • pot fi pastrate la frigider pana la 72 de ore fara sa se oxideze.

Sucurile proaspete obtinute prin presare la rece, cu storcatorul Balace Life, din frunze verzi (spanac, urzici, stevie, loboda, salata verde) preparate in combinatie cu fructe (mere, lamai) si/sau cu legume (morcovi) care si-au pastrat calitatile nutritionale peste iarna, sunt gustoase si ajuta la energizarea organismului alungand starea de astenie si bolile.

Pentru prevenirea si tratarea asteniei, sucurile pot fi consumate la fel ca si in cazul cand se doreste marirea imunitatii organismului (citeste si „Sucurile si imunitatea”):

  • proaspete
  • in cure ce variaza intre 10 – 21 de zile
  • 200 – 250 ml, dimineata, inainte cu o jumatate de ora de micul dejun
  • 600 ml pe zi, in trei reprize, inainte de mesele principale
  • preperate dintr-unul sau doua sortiment de frunze, sau in amestec, frunze cu mere, sau frunze cu morcov, la care se mai poate adauga lamaie si ghimbir, dupa gustul fiecaruia.

La finalul curei cu sucuri din frunze verzi, sigur, organismul va beneficia de necesarul de vitamine si minerale care ii va da vigoarea si taria de a infrunta cauzele asteniei si de a intampina vara in bune conditii.

De |2016-03-29T21:46:36+03:00martie 29, 2016|Categorii: Articole|0 Comentarii

Leave A Comment