TOT CE TREBUIE SA STII DESPRE SUCUL DE VISINE

//TOT CE TREBUIE SA STII DESPRE SUCUL DE VISINE

TOT CE TREBUIE SA STII DESPRE SUCUL DE VISINE

Visinele sunt cunoscute si folosite in alimentatie fiin apreciate pentru gustul lor acrisor si aroma deosebita, dar sunt de asemenea folosite si in scopuri terapeutice, inca din antichitate. Chiar si Aristotel a scris intr-o lucrare a sa despre tehnica de plantare si inmultire a visinului. Acrisoare, zemoase si aromate visinele sunt foarte bogate in:     

  • Vitamine: A, B1, B2, B3, B6, B9, C, E, K
  • Minerale: Calciu, fosfor, fier, magneziu, sulf, cupru, zinc, cobalt, potasiu
  • Antocianidine  – sunstanta ce favorizeaza producerea de noi celule la nivelul vaselor de sange
  • Substante anticuagulante
  • Apa si putine zaharuri

Beneficiile sucului de visine obtinut prin presare la rece

Visinele sunt consumate ca atare, in produse de cofetarie si patiserie, in bauturi (visinata, lichior), compot sau suc. Sucul de visine obtinut cu storcatorul Balance Life Ulysses  pastreaza 95% din substantele nutritive ale fructelor si ofera organismului, intr-un timp foarte scurt, urmatoarele beneficii:

  • Detoxifica si energizeaza
  • Intareste sisitemul imunitar
  • Antidot pentru sistemul venos si varice
  • Reduce greutatea ( tesutul adipos de pe talie)
  • Scade nivelul colesterolului rau
  • Previne cresterea tensiunii arteriale
  • Imbunatateste ritmul cardiac
  • Previne bolile aparatului urinar
  • Mentine elasticitatea si luminozitatea pielii
  • Amana efectul imbatranirii
  • Alunga anemia
  • Asigura un somn odihnitor (indeparteaza insomnia)
  • Indeparteaza durerile de cap
  • Previne depresia si bolile psihice

Cea mai mare cantitate de vitamine, minerale, apa si zaharuri o au visinele, asemenea cireselor, atunci cand sunt bine coapte.

Prepararea sucului de visine:

  • se spala visinele;
  • se indeparteaza coditele;
  • se scot samburii;
  • se introduc in storcator.

Prepararea sucului de visine ia putin mai mult timp deoarece , ca si la cirese, samburele fructului este tare si trebuie scos, dar merita.  Din 300 gr. visine ies 250 ml. de suc dulce – acrisor, racoritor si revigorant.

Specialistii in domeniu recomanda consumul sucului de visine in combinatie cu lapte, deoarece aduce beneficii in tratarea:

  • artritelor;
  • bronsitei;
  • asmului bronsic;
  • starilor febrile;
  • indispozitiilor psihice.

Consumul sucului de visine:

Sucul de visine obtinut prin metoda de presare la rece cu storcatorul Balace Life Ulysses poate fi pastrat in frigider, intrun recipient de sticla, pana la 48 de ore .

Sucul de visine poate fi consumat in cure de 7 – 14 zile cate 200 ml pe zi sau 500ml in trei reprize pe zi. Este foarte sanatos si pentru copii, cate 1 – 2 lingurite pe zi, de la 8 luni pana la 1,5 ani, apoi doza se mareste si in functie de dorinta copilului, deoarece „organismul stie cel mai bine de ce are nevoie”.

De |2015-07-06T08:58:37+03:00iulie 6, 2015|Categorii: Articole|0 Comentarii

Leave A Comment